Now, Get RPG Codes in all three formats only on this website on every RPGLE related programming article.

Fixed, /Free and Fully Free RPG


AS400 Interview Questions - Part 12

AS400 Interview questions and Answers
as400 interview questions,as400 interview questions and answers for experienced,as400 interview questions on ile concepts,as400 interview questions hsbc,as400 interview question and answer,as400 cl interview questions,as400 interview,capgemini as400 interview questions,as400 db2 interview questions and answers,ibmi interview questions,as400 rpg interview questions,rpgle interview questions,rpg developer interview questions,interview questions on as400 rpg
AS400 Interview Questions - Part 12

Q1: How do you use commitment control in RPG?

Answer:

  • Pre-requisite for Commitment control
    • Journaling
  • COMMIT/ROLLBACK

Q2: What happens when SFLSIZ = SFLPAG? What are the advantages and disadvantages?

Answer:

  • Single Page Subfile.
  • Advantages
    • Can load any number of records to a single page subfile.
  • Disadvantage
    • None

Q3: What would be the effect on the field where Reverse Image, Underline, and High Intensity are applied?

Answer:

  • ND (non Display)

Q4: During execution, An RPG/400 program automatically follows a sequence of operations for each record that is processed. The built-in program cycle includes the following steps?

Answer:

  • Read
  • Process
  • Write

Q5: What is a flat-file?

Answer:

  • File with no DDS.
  • It has a record length.
  • File name, a record format name, and field name are the same.
  • The program described file (F) in a fixed format.

Q6: What is *INZR is used for?

Answer:

  • Initialization subroutine in the RPG program.
  • No need to call *INZSR.
  • Execute at first and only once.
  • All the initialization goes here.

Q7: A RPG or CLP command to find if the file field is defined as a character or a numeric field?

Answer:

  • TESTN opcode in RPG.

Q8: Check the existence of one record without using CHAIN or READ?

Answer:

  • SETLL opcode.

Q9: What is Data Type?

Answer:

  • Attributes of fields.

Q10: What are the Array operations in RPG AS400?

Answer:

  • %LOOKUP
  • SORTA
  • XFOOT
  • MOVEA

Q11: Can you debug the ILE program using STRISDB (Start Interactive Source Debugger) in AS400?

Answer:

  • No. Use STRDBG

Q12: How do you code file field renames in ILE RPG AS400?

Answer:

  • PREFIX

Related Post

AS400 Interview Questions - Part 1
AS400 Interview Questions - Part 2
AS400 Interview Questions - Part 3
AS400 Interview Questions - Part 4
AS400 Interview Questions - Part 5
AS400 Interview Questions - Part 6
AS400 Interview Questions - Part 7
AS400 Interview Questions - Part 8
AS400 Interview Questions - Part 9
AS400 Interview Questions - Part 10
AS400 Interview Questions - Part 11
As400 Interview Questions - Part 13
AS400 Interview Questions (DB2) - Part 1
AS400 Interview Questions (DB2) - Part 2

Post a Comment

© AS400 and SQL Tricks. All rights reserved. Developed by Jago Desain